top of page

FAQs

 • What is My Lima Lima?
  ...
 • Wat is de visie en missie van My Lima Lima?
  Onze missie is Give to Empower. Dit doen we door geld te genereren voor mensen die met een relatief kleine bijdrage een sprong voorwaarts kunnen maken in hun eigen leven of een verschil kunnen maken voor anderen. Onze kernwaarden - menswaardigheid, ruimhartigheid, vertrouwen, kracht, positiviteit – vormen de basis van onze visie op filantropie en hoe wij dit als My Lima Lima in de praktijk willen brengen. We gaan mensen ondersteunen om vanuit onze kernwaarden in hun behoefte, hulpvragen en dromen te voorzien. Dus een jongere met een goed plan het dubbele geven om nóg meer impact te kunnen maken. Of een voor een hulpvraag meer geven om iemand onverwacht te verrassen. Hiermee zijn we ook andere en / of aanvullend op bestaande ‘hulploketten’.
 • Hoe is My Lima Lima ontstaan?
  My Lima Lima is bedacht door Laurentien van Oranje uit frustratie en bewustwording. Een diepe frustratie dat goede doelen vaak handgeld missen om mensen niet of niet ruimhartig, menswaardig en vanuit vertrouwen een steuntje in de rug te kunnen geven terwijl ze weten dat juist dát zoveel positiefs teweeg kan brengen. En in corona-tijd werd ze zich bewuster van kleren die ze niet meer droeg. Ze ging erover lezen en leerde dat dit bij zo’n 71% van de mensen het geval is. Al die spullen van waarde die maar in (te) volle kasten hangen terwijl er zoveel goeds mee kan worden gedaan! Allemaal ongebruikt ‘kapitaal’! Wat als ze niet alleen haar eigen kast zou kritisch bekijken maar ook anderen zou aansporen hun mooiste niet (langer) gedragen kleding te doneren om goede doelen te steunen op een manier die nu nog niet gebeurt?
 • Hoe kwam de samenwerking tot stand tussen Laurentien en Eloise?
  Laurentien besprak het idee met design-expert Thomas Latcham met wie ze al heel lang samenwerkt en haar ondernemende dochter Eloise, met een grote passie voor duurzame mode. In januari 2023 testten ze het idee onder de klanten van de gerenommeerde kledingzaak Hardies in Den Haag. De weken daarna brachten vele vrouwen meteen al hun mooie kledingstukken naar Hardies, dat daarmee meteen de eerste Hub werd. Ook stichtingen Kids Rights en Everyday People onderschreven My Lima Lima haar visie op doneren. Toen de kans voorbij kwam om een eerste ruimte te openen waagden Laurentien, Thomas en Eloise de sprong in het diepe. Een uniek concept kreeg steeds meer vorm via een samenwerking van drie missie-gedreven sociale ondernemers, ieder met eigen kracht en rol. Thomas en Eloise richten zich op het uitbreiden van het winkelconcept en Laurentien op de filantropische kant van My Lima Lima.
 • Wat gebeurt er in de winkel?
  Vanaf 2 februari 2024 openen de deuren van My Lima Lima op de Frederikstraat 16 in Den Haag en leren ze stap voor stap in de praktijk wat wel en niet werkt, hoe mensen reageren. En laten ze zien hoe de opbrengst van een kledingstuk een verschil kan maken in het leven van een mens. Wat zijn de openingstijden? De eerste maand op donderdag (12.00- 17.30), vrijdag (12.00- 17.30) en zaterdag (10.00- 18.00). Wie staat er in de winkel? We werken met een fijne groep vrijwilligers die de missie van My Lima Lima onderschrijven en uitdragen - inclusief Eloise, Thomas en Laurentien. Eloise loopt nu stage voor de afronding van haar studie. Vanaf april gaat ze met haar stage naar het buitenland. De ervaring kan ze goed toepassen bij My Lima Lima en het team vervult waar nodig haar taken. Is My Lima Lima alleen in Den Haag? De winkel waarin kleding wordt verkocht is momenteel alleen in Den Haag. Maar er zijn inmiddels meerdere Hubs waar mensen hun mooie kleding kunnen achterlaten. My Lima Lima Hubs zijn bestaande winkels en een beauty salon met een hechte klantenkring die de My Lima Lima missie onderschrijven. Hubs zijn herkenbaar aan een felroze My Lima Lima kledingrek. Hebben jullie de ambitie om andere winkels te openen? We hebben zeker een grote ambitie. Maar geloven ook in de kracht van een lerende aanpak. We bouwen het stap voor stap op en gaan natuurlijk actief op zoek naar kansen voor uitbreiding. Dit geldt ook voor het verkennen van online verkoop en andere verkoop kanalen.
 • Wat zijn de soort hulpvragen van mensen die My Lima Lima wil ondersteunen?
  Er zijn talloze voorbeelden… om er enkele te noemen… Een dakloze man die van de gemeente wel een kamer krijgt maar geen geld voor de inrichting en dus nog steeds geen menswaardig bestaan kan opbouwen. Jongeren die met een beetje geld hun plan kunnen uitvoeren ter verbetering van andere kinderen, hun buurt of de natuur. Een kind dat vaak in dezelfde kleding naar school komt. Hij ruikt vaak niet fris en als de meester met hem in gesprek gaat wordt hij heel verdrietig en schaamt hij zich. Zijn moeder geeft aan dat ze geen geld heeft om nieuwe spullen voor haar kind te kopen terwijl dit nodig is omdat hij weer is gegroeid. De ouders zijn slachtoffer van de toeslagenaffaire en kampen met allerlei problemen. Voor de jongen telt iedere dag qua zelfvertrouwen en verbinding met kinderen in de klas. Een moeder is alleenstaand met 2 kinderen. Ze werkt maar heeft schulden die ze moet afbetalen en heeft weinig leefgeld. Haar dochter zit in groep 8 en heeft een plek nodig om haar huiswerk te kunnen doen. Een bureautje met stoel en toebehoren zou een wereld van verschil maken.
 • Hoe selecteert My Lima Lima Foundation de goede doelen?
  We starten met de samenwerking met Kids Rights en Everyday People, twee goede doelen met wie Laurentien al jaren samenwerkt en wiens filosofie en activiteiten goed aansluiten op de visie en missie van My Lima Lima. We staan open voor samenwerking met andere goede doelen die ook hulpvragen vanuit mensen aandragen die zij kennen en hulp nodig hebben. My Lima Lima Foundation (in oprichting) zal afhankelijk van de resultaten van My Lima Lima B.V. de community van goede doelen verder uitbreiden.
 • Werkt My Lima Lima samen met bekende mensen en merken?
  We zijn dankbaar voor de genereuze steun die we nu al krijgen van mensen en merken die de missie van My Lima Lima omarmen en verder willen brengen. Het is bemoedigend dat dit concept zo tot de verbeelding spreekt. We staan open voor allerlei soorten samenwerking en er dienen zich al mooie kansen aan. Deze verkennen we zorgvuldig en met open blik. De komende maanden richten we ons op de opstart van zowel de B.V. als de stichting.
 • Is My Lima Lima een bedrijf of een stichting?
  Er zijn twee aparte entiteiten die juridisch, financieel en qua zeggenschap los staan van elkaar – maar samenwerken in de gezamenlijke missie Give to Empower.
 • Heb je een vraag die hier niet tussen staat?
  Stuur ons een mailtje op hi@mylimalima.com! We werken er hard aan om alle vragen te beantwoorden en zullen regelmatig de FAQs pagina bijwerken.
 • Instagram
 • LinkedIn
bottom of page